Ce am citit ultima data nu se poate numi tocmai o carte, ci au fost doar cateva povestioare surprinzatoare scris de Edgar Allan Poe. La inceput am avut dubii- clare- legate de autor, dar acum pot spune cu certitudine ca scrie superb- si incep sa inteleg ciudata afinitate a anumitor persoane fata de operele lui. " The Black Cat" - prima spre care mi-am indreptat atentia- mi-a dat fiori si a reusit sa-mi puna in fata niste peisaje cu care m-am obisnuit destul de greu- a fost putin ciudat sa-mi inchipui o femeie si o pisica dezgropate din zidurile subsolului- dar trebuie sa recunosc ca la un moment dat mi s-au parut chiar fascinante unele imagini.
Si restul scrierilor au fost interesante, iar cel mai mult mi-a placut " The Tell-Tale Heart " - inca ma urmareste imaginea batranului aluia.
The Abuse Of Greatness Is When It Disjoins Remorse From Power.
Dupa o pauza de vreo luna, pauza pe motiv de joaca intensiva pe PS3, si cateva alte proiecte, m-am entuziasmat si eu aseara si azi si am terminat de citit "E greu sa fii zeu", de Arkadi si Boris Strugatki.
Parte comentariu politic, parte poveste SF despre influenta posibila a omului modern intr-o societate medievala, inapoiata, cartea este un adevarat tur de forta din partea celor doi frati sovietici.
Literatura SF sovietica, dupa aceasta a doua carte de gen din acele parti, a inceput sa prinda tot mai mult la mine si intr-adevar nu se aseamana cu absolut nimic ce ar putea fi gasit altundeva.
Din pacate, pasajele politice sunt foarte foarte slab ascunse sau incriptate asa ca pe alocuri e destul de usor sa uiti despre cine vorbeste cartea si sa te gandesti la adevaratul personaj criticat...dar nah, era de asteptat.
Carte de nota 10, o recomand.
nu stiam de ce mi-a trebuit atat sa-mi amintesc titlul ultimei carti citite. acum stiu: ca nu mi-a placut
"Trei intr-o barca (fara a mai socoti si cainele)" de Jerome K. Jerome. sincer, nu prea e stilul meu. are un umor ironic despre toaaate lucrurile posibile, si actiunea devine greu de urmarit pentru ca apeleaza la retroperspectiuva de multe ori, pentru a aminti de situatii "amuzante" care aproape nu au legatura cu actiunea centrala... (sau chiar NU au). cred ca autorul se poate uita si la o buturuga ca sa faca misto de ea.
e descrisa, totusi : "abunda in observatii de adanca pshihologie si de un fin umor, un autentic umor englezesc.", deci s-ar purtea ca pur si simplu sa nu fie pe placul meu si atat.
daca vreti, cititi-o si aratati-mi si mie partea ei frumoasa.
Edited by ells on 24-06-2010, 14:55
V2: The Second Generation by Kenneth Johnson. O carte excelenta pentru iubitorii de sci-fi. Te pune pe ganduri....mai ales cand vine vorba de felul in care extraterestii decid sa ne zica "salut" Kinda creepy.. ~Conventionalitatea e refugiul unei minti amortite~
~We can never find out the truth, for it is the truth itself that we hide from most~
~One who has imagination without learning has wings, but no feet!~
Tocmai astazi am terminat Notre-Dame de Paris de Victor Hugo. Tot ce pot spune e ca mi-a placut; poveste interesanta, personaje frumos conturate si descriere cat cuprinde- ceea ce nu ma mira, dat fiind ca recunosc stilul detaliat al lui Hugo.
Pe tot parcursul cartii- in special in scenele cu Esmeralda dansand- nu m-am putut abtine sa nu-mi amintesc o carte de colorata realizata dupa acest roman pe care o avusesem in copilarie si care-mi placuse enorm de mult. Dar sa revin la carte... Au fost doua capitole in care m-am izbit doar de descriere- una microscopica as putea spune, tinand cont ca Hugo a avut grija sa infatiseze cu exactitate Parisul si catedrala- iar la un moment dat m-am pierdut printre atatea detalii - mai ales printre cele care se refereau la arhitectura- dar nu pot apune ca m-a deranjat prea tare.
In rest, cartea a fost buna si poate o voi reciti candva, impreuna cu Mizerabilii.
Am terminat acum cateva zile Alchimistul de Paulo Coelho si pot spune ca mi-a placut. M-a cam pus pe ganduri. Mi s-a parut foarte surprinzator finalul ceea ce m-a incantat si mai tare:]. Cred ca e singura carte care mi-a placut atat de mult incat sa o citesc intr-o zi :].
Ultima carte pe care am citit-o a fost Once and always de Judith McNaught. Am luat-o la intamplare si mi-a parut cam plictisitoare, dar cand am ajuns la sfarsit mi-a venit sa o iau de la capat si s-o citesc din nou. E un romance oarecum clasic...
Cred ca ma apuc sa citesc si alte carti de-ale acestei scriitoare, asa ca revin cu un alt post dupa ce o termin pe urmatoarea.
Edited by Panther on 06-08-2010, 09:53
You know what? Call me VID if you wanna.
Ultima carte pe care am citit-o eu se numea " Mercenar la Beirut", de Patrick Meney. Este prima mea carte citita cu si despre razboi, vreau sa spun.
Nu credeam ca o sa imi placa dar ma plictiseam grozav si chiar nu aveam ce sa fac, plus ca nu mai aveam alte carti acasa, asa ca am luat-o, am deschis-o si am citit prima pagina. Care, trebuie sa recunosc, nu m-a impresionat cine stie ce. Dar apoi, pe parcurs, a devenit chiar frumoasa, daca o pot numi asa. Actiunea este foarte interesanta, eu ma asteptam mai degraba sa fie genul de carte in care razboiul se intampla si se descrie campul de lupta. Dar nu ! A fost ceva mult mai frumos si mai genial de atata.
Nu ma asteptam, ce-i drept, sa fie un interviu luat unui ucigas ce a participat la razboi. Dar nu il intelegeam deloc pe cel care il interoga, pt. ca Marwan oricum nu avusese de ales, trebuise sa lupte si pe deasupra era bun la asta, nu mai avea asa sentimente si se comporta ca un ucigas tipic. In orice caz, a fost foarte frumoasa si impresionanta.
Uneori chiar sadica, desi mie imi venea sa rad. Stiu, crud. Spre exemplu faza cand se terminase nu stiu ce lupta si "ucigasii " se jucau fotbal cu trupul unui copil de cateva luni care prima data cand a fost lovit cu piciorul, traia, dar imediat dupa lovitura a murit. I mean, dude, nu gasesti asa ceva in orice carte.
A fost tare faina.
Edited by Teh on 10-08-2010, 14:16
. thanks Odin
love is something you can't wish for.
it only happens.
( douuble posting? : > kill me. Really, sper ca nu e o problema, dar trebuie sa postez ! e topicul meu preferat )
Am terminat de citit Mandrie si Prejudecata, de Jane Austen! Cand am prins cartea in maini nici nu imi venea sa cred I was like: OMG! OMG! GOD please dont joke around with me, why me? What've I done so good that I deserve this? In fine, ideea este ca vanez de ceva vreme cartea asta, mai ales de cand am vazut un anumit film. Si da... Am citit-o intr-o zi, nu se putea altfel, printre mese, treaba, iesit si stat o ora la pc, aprox, am reusit si sa citesc cartea = )) pur si simplu mi-era greu sa ma dezlipesc de ea. Recunosc ca ma asteptasem la Altceva, sa fie scrisa altfel, gen filozofie or smth. Dar auzisem ulterior, tot din filmul de care ziceam, cum ar fi cartea si cam stiam ce se intampla la final, poate si de'asta nu mi-a placut filnalul cine stie ce, pt. ca stiam per sigur ca va fi fericit. : )) in orice caz, cartea e foarte faina si extraordinar de bine scrisa. Simteam toate sentimentele descrise de autoare, si parca nu doar ceea ce simteau cu adevarat personajele sale ci si ceea ce simtea aceasta cand scria, iti da impresia ca si-a pus amprenta directa asupra cartii. I mean, its totally gorgeous. M-a cucerit, a avut un inceput foarte fain, promitator si claaar evident fata de ceea ce avea sa se intample; ! Este un adevar universal recunoscut ca un burlac posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevasta", ceva de genu', oricum mi-a placut ideea de viata si realitate a secolului respectiv si nu ma indoiesc catusi de putin ca asa era, cu adevarat, viata intr-o anumita perioada.
A avut un final ( prea ) fericit pt. gusturile mele : )) le ador pe cele tragice si pline de suferinta, buuuuut. chiar si asa, asta nu schimba calitatea exceptionala a cartii si a modului in care a fost scrisa, mai presus a lucrurilor pe care a reusit sa le transmita. <3
Edited by Teh on 14-08-2010, 01:46
. thanks Odin
love is something you can't wish for.
it only happens.
Am terminat de secole primul volum din Marile sperante de Charles Dickens si acum ma straduiesc cu al doilea- nu ca nu mi-ar placea cumva povestea, personal o gasesc suficient de interesanta incat sa o termin, dar nu prea imi gasesc timp sa citesc si asta ma enerveaza la culme.
Dar sa revin... Inca din momentul in care Pip a ajuns sa o cunoasca pe domnisoara Havisham si pe Estella nu m-a parasit niciodata senzatia ca stiu povestea, sau cel putin franturi din ea; apoi intr-o seara mi-a picat fisa- vazusem o " parodie" dupa roman care apartinea seriei South Park( timp de cateva minute dupa aceasta revelatie mi-a fost greu sa opresc replicile comice care invadasera episodul respectiv) . Totusi, in ciuda acelei amintiri, nu am ezitat sa ma bucur de carte si sa descopar ca personajele sunt foarte frumos conturate si evenimentele prin care trece personajul principal au, de obicei, un impact emotional semnificativ.
Modurile de expunere se imbina frumos, descrierea este detaliata fara a fi insa banala sau plictisitoare. Uneori ajung sa ma pun in pielea personajului si cateodata reusesc sa-i impartasesc frustrarile sau alte stari de spirit asemanatoare.
Per total, cartea este frumos scrisa si nu ma indoiesc ca finalul o sa fie si el pe masura.
Acum cateva minute am terminat Cuibul de viespi de Agatha Christie. Nu o consider carte deoarece e prea scurta. Deci, ultima carte citita [terminata azi dimineata] a fost Crima din Orient Express de aceeasi autoare. M-a captivat atat de mult incat nu ma mai puteam opri din citit.
Ambele mi s-au parut absolut fascinante. Felul in care Detectivul Poirot dezlega fiecare caz este extrem de captivant. Pot spune ca, de acum inainte, voi mai citi carti ale Agathei Christie. Urmatoarele pe lista sunt "Cartile pe masa", "Moarte pe nil" si "Crima din Mews".
Edited by Kenley on 15-08-2010, 16:44
Ultima carte pe care am citit-o eu a fost "Carrie" de Stephen King. Multa lume a zis ca e o carte de groaza, dar, ori nu sunt eu obisnuita cu felul asta de carti, ori am nevoie sa fiu speritata mai des, dar mie nu prea mi s-a parut atat de groaza incat sa nu pot dormi 3 zile si 5 nopti.
Aici, se injura mult. Dar, mult , prost si fara rost. Este destul de interesanta, am terminat-o i cateva ore. Chiar o compatimesc pe Carrie, o fata care era injurata, si poreclita pe nedrept, doar pentru ca nu era cine stie ce frumusete...povestea mi-a amintit putin de Cenusareasa, dar se incheie prea tragic pentru a fi un basm. Multe din persoanele care au patit ce au patit au meritat-o din pllin, mai ales mama lui Carrie, care..nu exista alt cuvant pentru ea in afara de psihopata,sau obsedata. Nu a fost cine stie ce, dar iti ofera si informatii despre telekinezie, puterea pe care o are Carrie.
Spoiler:[ShowHide]
Mama lui Carrie crede ca imperecheatul menstruatia si nasterea sunt pacate,iar cosurile si sanii sunt modul in care Dumnezeu te pedepseste.
Stephen King este un autor bun, tinand cont ca "Carrie" este prima lui carte.
P.S.: Cineva care a citit cartea, puteti sa imi spuneti si mie religia lui Carriesi a mamei ei , daca stiti?
Ultima carte citita de catre mine a fost "Conspiratia" scrisa de Dan Brown.
Ca si celelalte carti de acest autor pe care le-am citit si anume "Ingeri si demoni" sau "Codul lui Da Vinci" pot spune ca mi-a placut. Mi-a placut mai ales ca nu aparut iarasi personajul lui Robert Landgon sau cum il chema pe tipul ala cu simbolistica. Cartea este interesanta si asa cum ne-a obisnuit, Brown trateaza iarasi un subiect controversat si anume cel al vietii extraterestre. Nu pot spune ca mi-a placut atat de mult cat mi-a placut "Ingeri si demoni", dar inca continua sa ma surprinda stilul de a scrie a lui Dan Brown si sa ma atraga. Pana la urma se pare ca este adevarata vorba cu "ce-i al lui e al lui", se pricepe foarte bine sa creeze suspans si faptul ca se opreste exact in punctul culminant ma irita putin, dar ma face sa citesc si mai departe. Sa vad ce parere o sa am, sau mai bine zis ce subiect controversat va aborda in "Fortareata digitala".