September 08 2010, 14:34:42
Search   
Navigare
-> Prima pagina
-> Download
-> Întrebări frecvente
-> Forum
-> Stiri
-> Contact
-> Galerie foto
-> Cautare
-> Torrent Trackers
-> Program TV Animax
-> Regulament
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Cele mai noi articole
-> RAR Expander 0.8.5 B...
-> Apple Xcode 3.2.2
-> Halo 2.0.3
-> Kid Pix Deluxe 3X Up...
-> aMule 2.2.6
-> Internet Explorer 5.2.3
-> iPhone and iPod Firm...
-> webbot
-> KBC Quiz
-> QuickPlay 3.8.4
Birthdays in September
05.09 Buffy (17)
05.09 Luc1ferusDeviluke (18)
08.09 Mangekyou (18)
08.09 Innofayr (10)
09.09 Flaw (23)
09.09 Anne (15)
09.09 Syryus (21)
14.09 danny_snyp (15)
15.09 Kikaider Ikari (21)
15.09 Kira_Nix (21)
16.09 Malice (18)
18.09 reeddevil85 (25)
18.09 venom4free (24)
19.09 mariodemon (22)
20.09 bija (30)
21.09 MagicShadow (36)
21.09 Soozie21 (22)
25.09 florin_leon (17)
26.09 eric (28)
26.09 MrHoghi (12)
27.09 dany14 (15)
27.09 KlawMan (20)
29.09 Phivali (13)
Imagini
Anime
Sport
Natura
Masini
Diverse
Celebritati
Animale
Amuzante
Download
Drivers
Games
Mobile
Windows
Linux
Gadgets
MAC
Handheld
Scripts
View Thread
Manga Anime :: Diverse :: Cinema
 Print Thread
Moartea animatiei...
CyBeR
#1 Print Post
Posted on 26-05-2010, 10:47

Membru

Hai sa privim un pic in urma...care sunt ultimele filme de animatie pe care le-ati vizionat fiecare dintre voi? Incercati sa va aduceti aminte foarte binecel putin 10 filme de animatie pe care le-ati vazut cel putin in ultimii 2 ani ca sa puteti sa intelegeti exact unde am sa merg cu acest post.

Hai sa zic si eu ce am vizionat si pot evoca acum (bine, unele sunt antice):
"Ice Age 3", "9", "Up", "Flushed Away", "Over the hedge", "Open season", "Shrek 3", "Snow White and the 7 dwarves", "Wall-e", "Toy Story", "How to train your dragon"...

Acum, v-ati adus aminte de cateva filme de animatie pe care le-ati urmarit. Incercati va rog sa vi le amintiti in detaliu...sa va amintiti impactul lor asupra voastra, subtanta din ele, magia momentului.
Pot pune pariu ca nu-i chiar atat de usor. Nu-i asa?

Il ultimii ani am inceput sa observ un lucru care ma ingrijoreaza in filmele de animatie: se subtiaza. Si se subtiaza intr-un fel in care devine tot mai greu sa ramanem cu mai mult dintr-un film de acest fel decat un zambet ce tine maxim inca jumatate de ora dupa ce am vizionat pelicula.
A disparut impactul si a disparut magia animatiei intr-un fel...dar cel mai mult a disparut ideea ca se petrece "CEVA" intr-un film de animatie.

Nu ma intelegeti gresit...nu zic ca sunt filme proaste acum. Nicidecum. "Up" e printre cele mai bune filme din 2009, "9" e incredibil de imaginativ desi povestea e cam pe la glezne, "Wall-e" e expresiv cat incape si "Flushed away" nici nu merita mentionat in topicul asta sincer.
Dar prea rar parca se mai intampla ceva adevarat intr-un film. Desigur, actiunea e acolo, personajele se fugaresc, se intrec, se bat, se zbat dar la final...nimic. Un gol ramane acolo unde ar trebui sa fi fost impresia si amintirea, ca si cum ar fi fost aspirate de o forta invizibila.

"Up" a fost un pas intr-o directie buna sincer, desi as fi preferat mai mult din primul act si mult mai putin din al 2-lea si al 3-lea care au luat aceeasi cale zburldalnica a multor alte animatii. A fost un film mai curajos cum sper sa mai vad, mult mai multe, mult impinse mai departe.
Vreau sa vad un nou "Titan AE", un nou "Lion King", "The black cauldron", "The sword in the stone" si in un "Flushed away". Vreau sa simt iarasi ca filmul nu se incheie inainte sa inceapa iar actul 2 chiar sa existe.

Cine mai simte asa?
E cu adevarat animatia prea fricoasa acum pe marile ecrane?
Simtiti ca ati vrea mai multe de la filmele vizionate? Ca totul se rezolva prea repede, ca nu exista substanta de altcandva?
De ce considerati ca-i asa?
Suntem prea cinici? Prea imbatraniti prea devreme ca sa apreciem cum apreciam candva? E vina noastra...sau e vina lor?
img166.imageshack.us/img166/4782/noshitkf1.jpg

FallenAngel
#2 Print Post
Posted on 26-05-2010, 11:47

Administrator

Mie nu imi plac filmele de animatie care au aparut in ultimul timp... le lipseste cu desavarsire acel lucru care le facea "calde", daca pot sa spun asa. Culorile tipatoare si personajele facute pe calculator ma lasa rece, par niste mici robotei intr-un lume foarte departata de a noastra.
Eu raman la vechile filme de animatie ale celor de la Disney. Chiar acum cateva saptamani am revazut Micuta Sirena, Alba ca zapada, Cenusareasa, robin Hood, etc. For ramane intotdeauna preferatele mele.
Si nu cred ca noi suntem de vina ci cei care fac desenele, nu mai au esenta. Mie asa mi se pare.

because i love life i`m a bad christian, but also because of that i`m a decent survivalist. will you chose life over death if you will be put in a situation when you`ll have to kill somebody to stay alive? be a bad christian and live or good one and die.
a.imageshack.us/img28/8251/54458821.png

Tagra
#3 Print Post
Posted on 26-05-2010, 19:19

Membru junior

Oh Fallen Angel, dar te inseli. Filmele precum "Up" sau " How to train your dragon" care au fost mentionate si de CyBeR sunt fenomenale. E adevarat, nu se mai deseaza 2D, am trecut in era 3D-ului, insa nu poti sa le negi frumusetea doar pentru ca sunt facute pe calculator. Nostalgia vremurilor trecute ne cuprinde pe toti cateodata, insa sa nu uitam ca totusi am ajuns intr-o alta era a tehnologiei. Wall-E este iarasi un film de nota 10, computer generated, sa ii zic asa, pe care l-as revedea oricand.
Poftim, The Princess and the frog de la Disney, desenat 2D, in vremuri moderne. Nu a murit de tot animatia, din contra, cu asa filme, as zice ca e pe cale sa renasca.
img175.imageshack.us/img175/935/sigbyyumz.png

CyBeR
#4 Print Post
Posted on 26-05-2010, 22:09

Membru

Fallen, nu cred ca problema e de esenta pana la urma...desi intr-un fel e.
A zis bine Tagra sus, de "Up" si cu "How to train your dragon", unde eu adaug si "Flushed away". Exista cateva filme de animatie cu foarte mult feeling in ele, si foarte foarte multa dragoste.
Problema mea cu ele e alta...nu mai par atat de bogate pe cat ar fi fost candva. Ca si cum ai viziona filme de popcorn, sunt placute pe moment, dar apoi e usor sa le uiti.
Pana si "Up", care e de o putere incredibila emotionala in actul intai, tine sa pice in aceasi categorie pe la jumate. Raufacatorul nu e nici pe departe de tinut minte (spre deosebire de Scar sau Ursula, sau stiu si eu, tipii rai din "Pinocchio"Wink iar actiunea se grabeste, plecand din acele momente de impact emotional la inceput, spre o serie de alergaturi fara rost cu niste caini care vorbesc. E amuzant, e frumos, e placut...dar nu ramane.

"Flushed away" insa, se simte ca are carne pe oase de la inceput la final. E destula actiune tot filmul incat la final sa nu ai impresia ca s-a irosit undeva pe parcurs. Sobolanii sunt geniali, broschoii la fel...trece filmul, dar ramane substanta.
Dar din pacate, nu filmul asta e norma. Norma e o serie de filme frumos animate, cu simtamant pe alocuri, dar care nu lasa mult in urma.

Ah, si recomand cu mare caldura "How to train your dragon" vazut in 3D. E un film unde 3D-ul adauga mult experientei si imersiunii.
img166.imageshack.us/img166/4782/noshitkf1.jpg

Law
#5 Print Post
Posted on 03-06-2010, 18:07

Membru senior

Acum ca ai pus problema asta, cred ca ai dreptate. In ultimii ani am fugit de animatie ca `al rau de tamaie...Mai tin minte cum cascam in ultimul hal la "Corpse bride", ultimul film de animatie vazut si care nu mi-a placut deloc. In schimb, la Pisicile Aristocrate pe care l-am vazut la 3 dimineata in drum spre Timisoara, am ras si mi-a placut foarte mult si doar e vechi...

Cred ca "How to train your dragon" e singurul film de animatie pe care vreau sa-l vad, am auzit ca e ok. In rest nu ma pasioneaza animatia... Sau, sa pun problema asa: nu ma mai pasioneaza Si cred ca nu ma pasioneaza pentru ca nu au nimic sa ma atraga aceste filme.

Se spunea mai sus ca Wall-E e "fenomenal" ca sa citez. Eu dupa vizionarea lui am ajuns la concluzia ca mi-am pierdut d.e.g.e.a.b.a o ora si jumatate. Am avut asteptari prea mari? Neah, ma indoiesc, pe atunci nu vazusem inca atatea filme cate am bifat pana acum, daca l-as vedea astazi cred ca l-as inchide dupa primele minute. Poate exagerez, dar "cel mai bun film de animatie al anului 2008" mi se pare foarte mult pentru un film in care am auzit doar "Wall-E, Wall-E" si "Eva, Eva" pana la exasperare. Poate povestea ar fi trebuit sa aiba o anumita magie, dar nu mi s-a parut asa.

Simtiti ca ati vrea mai multe de la filmele vizionate? Ca totul se rezolva prea repede, ca nu exista substanta de altcandva?

Da. Nu stiu de ce sa zic ca-i asa, dar lipseste farmecul. Singurul film de animatie care mi-a placut din ultimii ani a fost "Ratatouille". Parca avea ceva magie, nu stiu, era un film dragalas natural, exact cum ar trebui sa fie orice film de animatie.

Suntem prea cinici? Prea imbatraniti prea devreme ca sa apreciem cum apreciam candva? E vina noastra...sau e vina lor?

Neah, ma indoiesc. Doar ca nu se compara cu vechile filme "Disney", cele care chiar aveau magie in animatie. Tuturor le plac povestile, magia lor, de aceea se spune ca povestile nu mor. Nici filmele care spun povesti n-ar trebui sa moara. Tuturor ne-au placut odata, deci de ce nu ne-ar placea acum? Rezumand, ma indoiesc ca e vina noastra.
i233.photobucket.com/albums/ee71/Lionheart_Clan/Trafalgar_Law_Signature_by_PortgadG.jpg

zorbax
#6 Print Post
Posted on 23-07-2010, 19:10
Membru

personal, zic ca totul tine de modul cum privesti lucrurile.. intr-un fel privesti ceva cand esti mic si in alt fel le privesti acum. ai acel sentiment de *vai ce bune erau filmele de animatie inainte* pentru ca alea le-ai vazut atunci,.cand aveai alta varsta si era mai usor sa le atinga, si astea le vezi acum, cand chiar nu mai ai ce sa inveti nou.
dau un exemplu care mi s-a intamplat mie: cand eram mic ma apucam sa plang de fiecare data cand vedeam cum il furau vulpoii pe pinnochio... no matter how many times i watched it, ma apucam sa plangSmile) la un moment dat plecam din camera in momentul ala si ma intorceam dupa ce se terminaSmile).... acum am vazut pinnochio zilele trecute... si mi s-a parut asa de plain faza... incat nu puteam sa cred ca e acelasi film (la fel mi s-a intamplat sui cu chucky.. care ma baga in sperietzi cand eram mic... i mean c`mooon... e o papusha cu un cutzit in mana!)

pe de alta parte, e adevarat ca si stilul s-a schimbat enorm... daca inainte toate erau verosimile.. sau pur si simplu stateau in limitele realitatii si simteai ca se puteau intampla cu adevarat, astea de azi, sunt toate prea exagerate in violenta, tehnologie din era nush care si asa mai departe... nu este o problema de aspect, de grafica, cat una de mentalitate.. noua ni se parea amuzant cand tom il fugarea pe jerry, si jerry ii dadea la un moment dat cu ciocanu in capul lu tom de-l deforma.. da.. si acolo era violent.. dar o violentza cu o tenta de amuzament.. creeaza alta senzatie decat sa vezi un tip care incearca sa-l omoare pe celalalt ca sa-si razbune parintii pierduti in razboiul din x era(este desigur doar un exemplu).

si nu e vb numai de filmele de animatie.. ci pana si serialele... i mean yeah.. we have animes... dar sincer... they suck! adica da.. sunt cateva la care merita sa te uiti.. cateva idei interesante, animatii frumoase, and all, dar nu poti sa bazezi toata industria animatiei pe ideiile animeurilor.. si americanii au inceput la fel... I don`t want any more cartoons made only by revenge stupid japanese humor, blood and sex!!din pacate nu prea am ce sa factongue...

insa asta e pur si simplu directia in care merg animatiile in zilele noastre,... mai devreme sau mai tarziu o sa treaca... sper

criss_ang3l
#7 Print Post
Posted on 31-07-2010, 16:02

Membru

Nu putem vorbi despre moartea animatiei. In mare parte sunt de acord cu ceea ce spune zorbax. Adica, avem acum impresia ca desenele animate nu au aceeasi calitate ca cele de cand eram mici, insa odata cu tehnologia ele au evoluat.
intr-un fel privesti ceva cand esti mic si in alt fel le privesti acum

<< totally true... i mean... ganditi-va si voi. Desenele animate sunt cele mai urmarite de copii, cu toate ca sunt dedicate tuturor categoriilor de varsta, insa atunci cand esti mic altfel percepi povestea, actiunea. Animatia nu a murit, insa putem vorbi despre... stagnare. Ma refer in special la desenele 2D, cu care noi ne-am obisnuit de cand eram mici, inlocuit acum de cele 3D, poate mai spectaculoase ca actiune, efecte, etc.
Acum... ceea ce ne face totusi pe uni dintre noi sa ne gandim la "moartea animatiei" este si faptul ca am crescut cu desenele animate de odinioara si intervine nostalgia vremurilor trecute, de cand poate nu aveam nici o grija.
Inca un lucru... uitati-va in jurul vostru, la noua generatie. Cati dintre ei sunt "fan Mickey Mouse" sau urmaresc desenele pe care noi le urmaream in copilarie? Foarte putini. Pentru ei inceputul e acum, desenele de se difuzeaza astazi sunt ceea ce au fost pentru noi cele vechi.
Nu sunt de acord cu "disparitia" desenelor 2D, insa nici cele 3D nu ma deranjaza. Cum ati spus si voi, au aparut foarte multe desene placute, foarte bine realizate ce merita atentia noastra. Insa acum le percepem pur si simlu altfel.
Recunosc cu parere de rau si sunt convinsa ca nu sunt singura, ca "noul Disney" nu mai e demult ceea ce a fost si nu cred ca vom mai revedea desene precum The Little Mermaid, Cinderella, Snow Whitem sau cele cu Donald Duck sau Mickey. Dar asta nu inseamna ca a murit. Nu. Uite-l cum merge el inainte, fara sa se opreasca. Adevarul e ca are succes la noul public.

Neah... Noi pur si simplu am vazut ce a fost, iar vina e la lor pentru ca lucrurile nu au evoluat, cel putin nu in prea bine. Cred ca apreciem, avem puterea sa facem asta atunci cand gasim ceva de apreciat. Dar bineinteles, nu toate sunt pe gusturile oricui, de aici si chestia cu "moartea animatiei".
i603.photobucket.com/albums/tt117/_nibbles_/gfx/Untitled-1ryrecopy.png

Jump to Forum: